Bieren

Regular John

Regular John is onze eerste, en langverwachte, IPA !
Voor het recept vetrokken we van dezelfde moutstorting die we voor onze Harvest Moon Pale Ale gebruikten – dus 5 mouten en granen !
Voor de bitterheid hebben we Regular John 3 x gehopt met 3 verschillende hoppen. Tomahawk is een vertrouwde bitterhop voor onze brouwerij, en in de late & dry hopping zorgen Azacca en Crystal voor de uitgesproken hoparoma’s.
Regular John is een IPA met een aangename bitterheid. De aroma’s zijn er van tropisch fruit en de smaak verraadt mango, citrus en kruidige bloemigheid.
• Kleur : Troebel amber
• Alcohol : 6,1%
• Bitterheid : 50 IBU – Tomahawk, Azacca, Crystal
• Aroma : Tropisch fruit
• Smaak : Aangenaam bitter, mango, citrus, kruidig & bloemig

Harvest Moon

Five Grain Triple Hop Pale Ale

Harvest Moon Five Grain Triple Hop is ons veelbelovende debuut en een perfect voorbeeld van onze ambitie. Een originele versie van een echte Pale Ale. Harvest Moon werd voor het eerst artisanaal gebrouwen als “oogstbier” eind augustus 2015 – het was volle maan. We gebruikten de beste mouten en granen – gerst, tarwe, rogge, haver en spelt. De zorgvuldige keuze van de hoppen Tomahawk, Vanguard en El Dorado zorgen voor een delicate bitterheid en een complex aroma.

Proefnotities

Harvest Moon is een makkelijk drinkende Pale Ale met een lichte kopergloed. De volmondige mouten en granen bieden een evenwichtige basis voor de delicate Tomahawk-bitterheid en de kruidige fruittoetsen van de Vanguard en El Dorado dry-hopping. Hergist op de fles geeft Harvest Moon een ronde smaak met een mooie droge afdronk.

Beschikbaar in

24x33cl one-way flessen

Murder 2017 Limited Edition

Russian Imperial Stout

MURDER Russian Imperial Stout is opnieuw een écht CROW MOUNTAIN-bier. Het ontleent zijn naam de gitzwarte kleur van een groep kraaien – in het Engels a “MURDER of Crows”. Deze 2017 Limited Edition is een perfect voorbeeld van onze ambitie – unieke ervaringen creëren door het gepassioneerd brouwen van de beste kwaliteit craft bieren. We hebben lang gewerkt aan een optimaal recept van uitgelezen gebrande en speciaal-mouten. De gekozen gist is ideaal voor Ale-bieren met delicate aroma’s en smaken.

MURDER is een uitbundige Russian Imperial Stout met een aangename volmondigheid. De erg rijke storting levert een gitzwarte kleur(+400 EBC) en een hoog alcoholgehalte van 10,1%.  MURDER heeft een volle body en blijft met een romige schuimkraag makkelijk drinkbaar. Zorgvuldig geselecteerde moutsoorten brengen een complex aroma van geroosterde granen, fruitige esters en alcohol. Terwijl het gebrande moutkarakter hints geeft van koffie en donkere chocolade. Geholpen door de zachte bitterheid van Warrior-hoppen, is MURDER in de smaak, hoewel intens en complex met koffie, cacao en bittere zoetigheid, heel mooi in balans.

Beschikbaar in

24x33cl one-way flessen

MURDER 2018 Limited Edition

MURDER Stout 2018 Limited Edition is een écht CROW MOUNTAIN-bier en een waardige opvolger van de 2017-versie. Het bier ontleent zijn naam de gitzwarte kleur van een groep kraaien – in het Engels a “MURDER of Crows”. 

Door deze MURDER te rijpen op Islay Single Malt-eikenhout hebben we een geweldige dimensie toegevoegd aan het bestaande succesrecept van uitgelezen gebrande en speciaal-mouten. Het exclusieve MURDER 2018 vatenbier lag een kleine 2 weken op een Ardbeg Cask die ons ter beschikking werd gesteld door O.B.E.R Kerstbierfestival. MURDER 2018 Limited Edition is een heel uitbundige Russian Imperial Stout geworden met een warme volmondigheid. 

  • Kleur : Gitzwart met romige lichtbruine schuimkraag 
  • ABV : 10,1% 
  • Bitter : 47 IBU – kruidige harsbitterheid van Nugget 
  • Neus : Complex – gebrande granen, eik met whiskytoetsen, rokerige turf en pure chocolade. 
  • Smaak : Prominent drop, koffie en chocolade, gevolgd door een mooie finish van Islay Single Malt 

MURDER “Virgin” 2019 Winter Edition

Deze “Virgin” MURDER 2019 Winter Edition is
misschien niet hout-gerijpt maar het is
opnieuw een heel uitbundige Russian
Imperial Stout.

Het volmondige karakter van gebrande
mouten, bittere chocolade, koffie en veel drop
blijft mooi in balans met de gulle
alcoholzoetheid.

Voor deze 2019-versie hebben we Zeus-hop
gebruikt die een typische kruidige bitterheid
toevoegt aan dit bier.

 

 

Wilma’s Rainbow

Wilma’s Rainbow is de zomer in een glas ! Dit verfrissende witbier verenigt de volmondigheid van tarwe met een uitgesproken kruidige fruitigheid en het aroma van lichtbittere citrus-bloemige hoppen zoals Willamette – waarop de naam van het bier gebaseerd is. 

  • Kleur : Strogeel troebel met romig witte schuimkraag 
  • Alcohol : 5,1% 
  • Bitterheid : 27 IBU – Columbus, Soraci Ace en Willamette 
  • Neus : Citrus-bloemige kruidigheid van hoppen en kruiden 

Smaak : Verfrissend volmondig met kruidige fruittoetsen van koriander, curaçao gember en steranijs

 

 

 

Burning Heart

Burning Heart is een volmondig bruin abdijstijl bier van 6,1%. De lichtgebrande mouten zijn de basis voor een lekker samenspel van caramel en kandij. Seizoenskruiden als speculaas, steranijs en kruidnagel geven karakter aan dit bier. In de neus, het aroma van Fuggles hop en een lichte houtrijping op eik van “kaneel-bourbon” die het bier zijn “gloeiend hart” bezorgt.